Games maken

Groep 5 - 8

Uitgevoerd door: Studio Z
Tijdsduur:  60 minuten
Website: www.studioz.nl


De kunst van games
De grote game designers werken met tientallen medewerkers jarenlang aan het ontwikkelen van een game. Het maken van games is dus best ingewikkeld! Om leerlingen te leren hoe het maken van games werkt, gaan we aan de slag met het ontwerpen van eigen levels binnen een bestaande, eenvoudige mobiele game.

Wat is een game?
We beginnen bij het begin, met een kort gesprek over games. Want wat is een game eigenlijk? Is het belangrijk dat het moeilijk, mooi of spannend is? En is het ook kunst? Vervolgens kunnen leerlingen meteen aan de slag met het ontwerpen van een eerste level binnen een bestaande game op een van onze tablets. Daarna kunnen ze hun ontwerp direct uitproberen en laten uitproberen door mede leerlingen. Om zo hun levels beter, mooier en leuker te maken. Net zoals echte game designers dat doen!

Je eigen game spelen
Binnen deze workshop maken we een platform spel. Een spel zoals Super Mario. Ken je dat nog? En leerlingen bepalen het verhaal, ontwerpen levels en personages, bepalen hoe alles eruit ziet en ze leren zelf spelonderdelen te bedenken, zoals puzzels en valstrikken.